top of page

MAS.

Mashel Huijben

Maar jij mag me Mas noemen. In voetreflexologie heb ik gevonden waar ik stiekem al heel lang naar op zoek was: Een behandelwijze waarbij jij als compleet mens wordt gezien, inclusief al je eigenschappen, krachten en klachten. Als voormalig ziekenhuis verpleegkundige weet ik hoe het is om voornamelijk te richten op symptoombestrijding, op de actuele fysieke klacht, zonder dat er gekeken wordt naar de persoon achter de klachten. Ik neem je graag mee in de lange aanloop naar het starten van mijn eigen voetreflexpraktijk...
 

Wil je me graag persoonlijk spreken om te kijken wat ik voor jou kan betekenen?

 

Het zorgzaadje is geplant

Na mijn afstuderen in 2018 aan Avans, opleiding HBO verpleegkunde heb ik 3 jaar in het Jeroen Bosch Ziekenhuis gewerkt op verschillende afdelingen. Daar heb ik veel geleerd op medisch gebied, maar voornamelijk veel over mezelf door de vele spiegels die ik voorgehouden heb gekregen. Waar ik dacht dat mijn toekomst lag bij een baan als Intensive Care verpleegkundige, bleek na een paar maanden op die afdeling dat ik alles behalve in balans was. Niet met mijn keuzes, niet met mijn verwachtingen en belangrijker nog.. niet met mezelf. Fysiek en mentaal brak me dit op en ik besloot het ziekenhuis achter me te laten om een andere weg in de zorg te gaan bewandelen. Een weg die beter bij me past en energie geeft.

Waar in het ziekenhuis vooral op de reguliere geneeskunde gefocust wordt en dus doormiddel van wetenschappelijk onderzoek behandelingen worden toegepast gericht op symptoombestrijding, miste ik het holistische stuk waar ik écht voldoening en energie uit kon halen. Voor mijn gevoel was ik in het ziekenhuis de gehele dienst aan het rennen, vliegen om alle opdrachten van de arts uit te voeren. Infuusje hier, handje medicijnen daar, controles, artsenvisite etc. etc. Ik ging me steeds meer afvragen, wil de patiënt dit allemaal wel? Wie is de persoon achter de patiënt? En wat is nu de echte oorzaak van het ziek zijn?

Foto28-7.jpeg

"Ik ontmoet je als compleet mens, inclusief al je eigenschappen, krachten en klachten."

Foto28-45.jpeg

De mens achter de clïent

In mijn huidige werk als wijkverpleegkundige bij Thebe ben ik bij de cliënten thuis de zorg aan het verlenen. Ik kom in zijn/haar vertrouwde omgeving waardoor ik langzaam de mens achter de "patiënt" leer kennen. Door dit werk heb ik anders leren kijken naar zowel de mens als de reguliere en natuurlijke gezondheidszorg.

 

Door mijn eigen ervaring met voetreflex ging er een wereld aan mogelijkheden voor me open. Omdat ik de mens als geheel wil leren kennen en wil werken aan goede ondersteuning voor de gezondheid en preventie in plaats van symptoombestrijding, past voetreflexologie perfect bij wie ik ben.
 

Graag wil ik jou ook helpen bij het ondersteunen van je gezondheid door samen te bekijken wat je nodig hebt om dit te optimaliseren. Door verder te kijken naar jou als mens waarin lichaam, emotie en bewustzijn samen komen, kunnen we samen op zoek naar een effectief behandelplan en weer op naar een leven in balans!

Wil je het een keer proberen?

 

bottom of page